Головна » Виробництво » Ефірна олія шавлії мускатної
Ефірна олія шавлії мускатної
Біологічні особливості. Шавлія мускатна (Salvia sclarea L.) – багаторічна трав’яниста рослина родини ясноткових. У перший рік утворює розетку листя, а на другий – квітконосні пагони.
Вперше шавлію мускатну її почали вирощувати у Франції. В Україні вирощують з 1929 р
Аромат: амбри, апельсину, бергамоту, пряно-солодкий.
В суцвіттях шавлії мускатної міститься 0,2-0,35% цінної ефірної олії, основним компонентом якої є складні ефіри (50-77%). Основним компонентом олії є ліналол, ліналілацетат, склареол .
Використовують ефірну олію шавлії в парфумерній, косметичній, харчовій, миловарній промисловості та у медицині. Крім того, вона має фіксуючі властивості — закріплює в композиції речовини, які легко звітрюються, приємно пахнуть, та інші компоненти.
Збирання шавлії починають у кінці липня початок серпня. Скошену масу відразу транспортують на переробку. Переробляють її в свіжому вигляді, оскільки суцвіття шавлії через 3 год після збирання втрачають близько 40 % ефірної олії.
У 2022 року наша компанія RICHKA засіяла площу до 1га. З шавлії мускатної ми виробляємо натуральні продукти: ефірні олії та гідролати методом парової дистиляції.